GÜRÜN'LÜLER KURBAN BAYRAMI'NDA BULUŞTU....

Gürün Kültür Vakfı öncülüğünde, Gürün Kaymakamlığı ve Gürün Belediyesi’nin koordinesinde düzenlenen etkinlikle Gürünlüler Kurban Bayramı’nda buluştu. Gürün Ulu Cami önünde düzenlenen bayramlaşmada, gurbetle – sıla bir araya gelerek adeta birbiriyle kucaklaştı. Programa Gürün Kaymakamı Sn. Abdullah Sarı, Bakanımız, TBMM Eski Başkanı Sn. İsmet Yılmaz T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı hemşerimiz Sn.Osman Boyraz, Belediye Başkanı Sn. Nami Çiftçi, Gürün Kültür Vakfı  Başkanımız  Sn.Selami Koca, Yönetim kurulu üyelerimizden Sn.Mümtaz Kural,  Sn. Rüştü Yurdakul,Sn. Soner Karapınar, Gürün Temsilcimiz Sn.ÖmerMağden, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Vakıf Başkanımız Sn. Selami Koca " Sayın Bakanım, sayın kaymakamım, sayın belediye başkanım, sayın sivil toplum kuruluşları, sayın yönetim kurulu arkadaşlarım ve saygıdeğer hemşehrilerimiz hepiniz hoşgeldiniz. Bugün burada Kurban Bayramı'nın manevi değerini ve paylaşmanın önemini vurgulamak istiyorum. Kurban Bayramı, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlı tuttuğumuz özel bir vakittir. Bu bayramda aldığımız bereketi ihtiyaç sahipleriyle de paylaşarak birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyoruz.

Paylaşmak, bizim kültürümüzde ve inancımızda önemli bir yer tutar. Bu bayramda, sadece et değil, sevgiyi, şefkati ve yardımlaşmayı da paylaşmayı unutmayalım. Birlikte güzel günler geçirmenin ve birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşayalım. Kurban Bayramı'nın ruhunu anlamak ve yaşatmak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Bugün burada bir araya gelmemizin amacı da budur. Birlik ve beraberlik içinde, sevgi ve saygı çerçevesinde bayramın keyfini çıkarmak ve devam ettirmektir.

Değerli dostlarım, Kurban Bayramı'nı coşkuyla kutlarken, unutmayalım ki gerçek mutluluk, paylaştıkça ve birlikte olduğumuzda ortaya çıkar. Bu duygularla, hepinize mutlu, huzurlu ve bereketli bir Kurban Bayramı dilerim.

Bayramınız Mübarek Olsun " dedi.

Gürün’lülerin birbiriyle hasret giderdiği etkinlikte Vakıf Başkanımız Sn. Selami Koca'nın bağışladığı Tosun  kavurma yapılarak ikramda bulunuldu.