VAKFIMIZIN KURUCU VE ONURSAL BAŞKANI NİHAT KIRIŞ VEFAT ETTİ.

Vakfımızın Kurucu ve Onursal Başkanı NİHAT KIRIŞ vefat etmiştir.Cenazesi yarın 15 Haziran Salı günü

Saat:14,00 da Zincirlikuyu Camiinde kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu aile kabristanlığına

defnedilecektir.  Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve dostlarına Başsağlığı ve sabır dileriz.

NiHAT KIRIŞ

1930 Yılında Gürün'de yatılı ve gündüzlü kadın ve erkek yardımcılar ile daha da kalabalıklaşan ondört çocuklu, hareketli bir ailenin dokuzuncu çocuğu olarak dünyaya geldi. Gürün Cumhuriyet İlkokulundan sonra iki yıl Sivas Lisesi orta kısmında, dört yıl Haydarpaşa Lisesinde, (Liseyi bitirdikten sonra lisan öğrenmek maksadı ile) bir yıl Amerikan Robert Kolejde, altı ay da Askerlik görevi dolayısı ile Tuzla Yedek Subay Uçaksavar okulun-da olmak üzere 7,5 yıl yatılı okudu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde dört yıllık eğitiminden sonra Sultanhamam piyasasında toptan tekstil konusunda ticari hayata başladı. Ve 1991 yılı sonunda Ticari hayattan aynldı. 1953 yılında İstanbul Üniversitesi Türkoloji Bölümü mezunu eşi Günseli ile evlendi. 1954 yılında OKTAY isimli bir oğlu, 1961 yılında da BERRAK adında kızları oldu. Üst düzey eğitim görmüş iki çocuğu da İngilizce ve Almanca olmak üzere ikişer yabancı dil bilmektedirler. Alman Lisesinde okumuş ve yüksek Mimar olan gelini BANU ile Londra Üniversitesinde Işletme tahsili yapmış damadı IBRAHIM PANCAR'dan da çocukları gi-bi daima gururlanmaktadır. Mastır derecesi üzerinde İktisat Tahsili yapmış olan ve ihracat ağırlıklı ticaretle iştigal eden oğlundan ÖZGE , CAN, CEM ve EMRE  olmak üzere dört toruna sahiptir. Bütün dileği ve duası torunlarının da çocukları gibi iyi yetişmeleridir. Ağabeyler-kardeşler, Ablalar-bacılardan oluşan çok çocuklu bir aileye mensup olan Nihat Kırış'ın babası TALAT KIRIŞ: 1887'de Gürün'de doğmuş ve 2.9.1959 tarihinde Gürün'de vefat etmiş ve Gürün Kabristanına, Annesi: NAZIKE 1902'de Gürün'de Doğmuş ve 22.6.1970'de Istanbul'da vefat etmiş ve Zincirlikuyu mezarlığına defin edilmişlerdir. Gürün Lisesinin kurulduğu yıldan beri çocuklarımız'ı teşvik etmek amacı ile her yıl aralıksız olarak Lise Bölüm birincilerine "TALAT KIRIŞ ÖDÜLÜ" adli armağanlar göndermektedir. Imparatorluk devrinde bir kardeş bir bacı olarak büyüyen bir oğlu bir kızı olan dedesi KIRIŞ MEVLÜT AĞA'nın da Belediye Başkanlığı yaptığı Gürün'de hiçbir mal varlığı bulunmayan NİHAT KIRIŞ, Gürün'ü çok sevdiğinden bu ve benzeri hizmetleri zevkle Yapmakta ve Gürün'e vefa borcu ödemektedir. Doğayı çok sevdiğinden Gürün Çevre Ağaçlandırma Derneği tarafından kendisine verilen "ONUR ÜYESI" sıfatını da gururla taşımaktadır. Vakfımızın kurucu Başkanı ve  18 Şubat 2001 yılında da ONURSAL BAŞKANI seçilmiştir.